Je nám velkou ctí, že nás Podlipanské muzeum v Českém Brodě oslovilo, abychom uspořádali doprovodný program, který se konal na jeho zahradě v rámci Muzejní noci v sobotu 11. 6. 2002. Pro návštěvníky jsme připravili komentované ukázky zbrojí a zbraní doby husitské. Mohli si také prohlédnout, jak pravděpodobně vypadaly stany ve vojenském ležení a jaké kuchyňské a servírovací nádobí se v této době používalo.

Při ukázce toho, jak probíhalo mlácení obilí, návštěvníci zjistili, že to pro nezkušeného člověka nebylo nic jednoduchého. Děti si zase velice oblíbily stanoviště, kde si mohly vyzkoušet psát ptačím brkem. Dále se návštěvníci mohli seznámit s různými textilními technikami a postupy zpracování lnu. Na programu byla také vernisáž obnovené expozice Podlipanského muzea na jejíž tvorbě se naši členové aktivně podíleli. Celkově má tento ročník muzejní noci velice dobré ohlasy a my jsme moc rádi, že jsme se ho mohli účastnit.

Pokud byste se chtěli přijít podívat, jak jsme krásní na fotografiích, které zdobí novou expozici muzea, naleznete všechny potřebné informace zde: http://www.podlipanskemuzeum.cz/